ΠΑΙΔΙ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ΠΑΙΔΙ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Λογοθεραπεία - Λογοθεραπευτές, Μαθησιακές Δυσκολίες - Δυσλεξία, Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές, Εργοθεραπεία - Εργοθεραπευτές

Κατηγορίες

1) Αρκαδίας 16 Α (2ος όροφος) Περιστέρι, ΤΚ: 12132, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Διεύθυνση

2) Αγίας Βαρβάρας 34, ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διεύθυνση

2105786387, 2105732433, 2105777616, 2109838810

Τηλέφωνο

2105786387, 2109838841

Fax

Website

E-mail

Λίγα Λόγια

Πρότυπο αναπτυξιολογικό κέντρο.
 

Το πρότυπο αναπτυξιακό κέντρο “Παιδί και Οικογενεία” ειδικεύεται στην λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων, ειδική διαπαιδαγώγηση, παιδοψυχιατρική εξέταση & συμβουλευτική γονέων.
 

Η Λογοθεραπεία είναι η επιστήμη που ασχολείται με την πρόληψη,  διάγνωση και θεραπεία των διαταραχών της επικοινωνίας, του λόγου και της ομιλίας σε παιδιά και ενήλικες.

Η ειδική διαπαιδαγώγηση έχει σκοπό την πρόληψη, αξιολόγηση και αντιμετώπιση μαθησιακών διαταραχών. Οι μαθησιακές διαταραχές μπορεί να είναι ειδικές  ή να εμφανίζονται στα πλαίσια Διαταραχών της Επικοινωνίας και του Λόγου, Νοητικής Υστέρησης ή Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής- Υπερκινητικότητας.

 
Η παιδοψυχιατρική είναι η ειδικότητα της ιατρικής που ασχολείται με τη διάγνωση και θεραπεία αναπτυξιακών και ψυχολογικών διαταραχών της βρεφικής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας.
 
Ο παιδοψυχίατρος δέχεται το αίτημα των γονέων για αξιολόγηση χρόνιων ή οξέων καταστάσεων που τους προβληματίζουν σχετικά με την ανάπτυξη ή συμπεριφορά του παιδιού τους.
 
Μέσω της συστηματικής παρατήρησης, της κλινικής εξέτασης / διαγνωστικής συνέντευξης τόσο του παιδιού, όσο και των γονέων και της χρήσης ειδικών διαγνωστικών εργαλείων στις περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο οδηγείται στη διάγνωση διαταραχών ανάπτυξης, συμπεριφοράς ή συναισθήματος οι οποίες παραμένουν και είναι πολύ ενοχλητικές για την ποιότητα της ζωής του ιδίου και του περιβάλλοντός του.
 
Κάποιες από τις ενδείξεις για παιδοψυχιατρική εξέταση είναι η καθυστέρηση στην επίτευξη των αναπτυξιακών οροσήμων (π.χ. το παιδί έχει αργήσει να μιλήσει), τα συμπτώματα άγχους, επιθετικότητας, οι έμμονες σκέψεις, οι δυσκολίες χρήσης κοινωνικών κανόνων, η απόσυρση, η έντονη θλίψη, οι αυτοτραυματισμοί, άρνηση, φοβίες κλπ


Η συμβουλευτική είναι η επιστήμη ασχολείται με την αποκατάσταση της ψυχικής υγείας του ανθρώπου και την προώθηση της αυτογνωσίας του.
 
Η συμβουλευτική γονέων είναι η συνεργασία τους με έναν ψυχοθεραπευτή που σκοπεύει στη βελτίωση της ψυχοσυναισθηματικής κατάστασης του παιδιού και κατά συνέπεια της συμπεριφοράς του.


Photo Gallery

Σχόλια

comments powered by Disqus

Εξυπηρετεί:

ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Βρείτε μας και εδώ